WeAudit steppar upp och rekryterar CTO

Martin Hedberg är ny CTO på WeAudit och kommer i en strategisk roll att leda WeAudit och systerbolaget Tech by WeSoft mot framtidens smarta och högt automatiserade mjukvarustöd för revisionsbranschen.  

Revolutioner startar ofta underifrån och det gäller inte minst i företagsvärlden. Unga fräscha bolag tar lätt till sig framtidens idéer. På många sätt står revisionsbranschen inför en revolution och i digitaliseringens kölvatten är möjligheterna stora på många plan.

På WeAudit är det starka intresset för teknik en del av företagets genetik. Framtidens framgångskoncept inom revision handlar till stor del om automatisering och smarta sätt att använda ny teknik. Att WeAudit nu rekryterar Martin Hedberg som CTO, är ett naturligt steg för revisionsbyrån som vill revolutionera revisionen.

Lång erfarenhet från olika branscher

Martin har lång och gedigen erfarenhet av utveckling i framgångsrika IT-projekt från såväl klassiska techföretag som Ericsson och Tieto, men även inom e-handel, detaljhandel och banksektorn. Det är även han som är pappa till AuditView, det system för byråstöd som redan idag är en viktig del av WeAudits framgångskoncept.

– När jag blev kontaktad av WeAudit blev jag väldigt glad, för jag tror verkligen mycket på deras resa och WeSofts mjukvaror för revisionsbyråer. 

WeAudits systerbolag för utveckling av mjukvaror heter Tech by WeSoft. På WeAudit arbetar revisorerna redan idag med mjukvarorna från WeSoft och just detta är en av styrkorna för mjukvaruutveckling på WeSoft. Martin kommer in i en strategisk roll för att ta ett grepp om helheten.

Dialog med revisorer ger framtidens mjukvara

– Dialogen med revisorerna är viktig och genom den får vi reda på vilka funktioner vi borde utveckla, vi får kunskap om vilka regelverk som måste följas och vi kan dessutom titta på vilka uppgifter som är mest lönsamma att automatisera, berättar Martin.

Redan idag erbjuder WeSoft sin mjukvara till marknaden och en viktig kund är Revideco. Inriktningen för WeSoft är att växa, både på den svenska marknaden och internationellt. Alla revisionsbyråer som tror på automatisering, att arbeta i ett enda system och som vill ta klivet in i framtidens teknik är potentiella kunder.