Träffa vår stjärna Sandra på studentmässorna i höst!

Vi tar ett steg framåt gällande studentmässorna och nu blir Sandra Gylling ansvarig – en ambassadör för WeAudit och en person som älskar att nätverka och knyta kontakter med både kunder och studenter. Uppgiften blir också en möjlighet för Sandra att fortsätta utvecklas och växa hos WeAudit, både både på ett personligt och professionellt plan.  

Varför tycker du det är viktigt att vara delaktig på studentmässorna?

– Jag tycker det är viktigt att vara delaktig på studentmässorna av lite olika anledningar. Först och främst för att visa upp att vi faktiskt finns, vi är relativt nya på marknaden jämfört med många av våra kollegor i branschen, och vi vill visa att vi är en byrå att räkna med.

– Jag tycker också det är viktigt att finnas på mässorna för att faktiskt ge en rättvis och bra bild om vad revisorsyrket går ut på, oftast stämmer inte de förutfattade meningarna överens med verkligheten. Sen självklart det viktigaste, finnas där för studenterna och svara på deras frågor. Det gör det extra roligt att marknadsföra sig när man jobbar på ett företag som man själv känner ligger helt rätt i tiden och har bra grundläggande värderingar.

Hur känns det att ha ansvaret i rollen som studentambassadör och arbeta proaktivt med rekrytering?

– Det känns otroligt roligt och jag är ödmjuk inför min uppgift. Jag älskar att arbeta med människor så att jag får möjligheten att kombinera min revisorstjänst med detta, är för mig det bästa jobbet. Studenterna är byråns framtid och det är därför viktigt att vi tar väl hand om dem redan från start.

Vad tror du är viktigt för studenterna idag när de väljer arbetsgivare?

– Vad jag har noterat av de studenter som jag har pratat med så är det mycket fokus på hållbarhet. Det gör det då extra roligt att faktiskt kunna visa upp vår hållbarhetsrapport.

– De värdesätter också sin fritid. Det är inte många som vill eller tycker det är värt att arbeta mer än 40h i veckan. Även här är det kul att kunna berätta om vår vision med balans i livet. Vi har en liten bit kvar att jobba på där men vi är på god väg. Bara det att vi har 2h betald träningstid per vecka, plus träningskort och fullt friskvårdsbidrag, är något som brukar imponera på studenterna och som vi är stolta över att vi har.

Berätta lite om din erfarenhet av mässor när du var student

– Jag gick på Linnéuniversitetet. Just under mina år kan jag inte minnas att det var speciellt mycket mässor, så arbetssökandet inför examen blev därför ganska svårt. Jag visste inte vad jag ville arbeta med och än mindre visste jag om vad revisionsyrket innefattade. Vi står på mässan för att hjälpa studenterna inför arbetslivet. Även om de inte är intresserade av just vår bransch så hoppas jag att vi har kunnat bidra med annat, kanske lite extra positiv energi inför just den dagen eller veckan. Det är min förhoppning.