Välkommen Henrik Ahnkron, vår nya framtidstänkare


”Jag möttes av rubriken ’Vi ska ge branschen en pungspark’. Efter det var jag såld.”

Nu ökar vi takten och hälsar Henrik Ahnkron välkommen som ny produktägare hos oss på WeAudit. Tillsammans kommer vi att utveckla och digitalisera våra tjänster och bygga något nytt som vi hoppas att du kommer älska.

Välkommen Henrik, berätta om din bakgrund
– Jag kommer senast från Dooer – “Sveriges modernaste redovisningsbyrå” – där jag jobbade som produktägare för att underlätta tillvaron för småföretagare. Nu vill jag knyta ihop säcken genom att även göra revision enklare, roligare och begripligare.

Vad gjorde du innan din tid på Dooer?
– Jag jobbade i nio år som auktoriserad revisor på Grant Thornton, så det känns lite som att “komma hem”.

Hur kom det sig att du hamnade hos oss?
– Jag har haft ögonen på firman sen ni hörde ihop med Wint. Första gången jag gick in på webben möttes jag av rubriken “Vi ska ge branschen en pungspark”. Efter det var jag såld. Sedan insåg jag att vi såg likadant på framtidens revision och att jag klickade med gänget här.

Vad står på agendan nu för att göra livet enklare för företagare?
– Nu startar ett intensivt arbete med att uppdatera och automatisera processer för att göra revisionen smidigare och billigare. Jag vill också digitalisera hela processen så att den inte tar onödig tid av kunder för att till exempel skicka material, åka på möten eller kladda med bläckpennor för att signera massor med papper.

Vi kommer också jobba tillsammans med våra likatänkande branschkollegor för att att driva på förenklingsregler och digitaliseringen av redovisning och revision.