Välkommen Niklas!

Niklas har nyss börjat hos oss och har precis kommit tillbaka från föräldraledighet efter att precis ha fått sitt andra barn. Stort grattis och välkommen!

Du kommer ju från en annan byrå. Hur hittade du till WeAudit?

Jag kom till WeAudit för att jag dels lockades av digitaliseringen av yrkesrollen och dels för att återförenas med Simon, min partner in crime sedan universitetsstudierna. Att WeAudit är långt fram i digitaliseringen känns extra spännande eftersom branschen generellt känns något efter på den fronten och det kommer troligtvis ske en hel del där de närmaste åren och då är det kul att få vara med och gå i bräschen.

Hur ser din karriär ut om 5 år

Om 5 år har jag varit auktoriserad i 4,5 år. Jag har en egen klientstock, är delägare och hjälper WeAudit att växa oss ännu större. Jag tror att yrket i sig vid den tiden kommer ha blivit mer digitaliserat och framförallt automatiserat varför rollen som auktoriserad revisor mer och mer kommer övergå till en renodlad rådgivningsroll.

Hur funkar det att vara (2-barns)förälder och revisor?

Att vara pappa åt två småbarn och revisor samtidigt var något både jag och min sambo såg med skräck på och vi var rätt övertygade om skulle krocka rejält med alla hundtimmar som yrket är känt för. Det är klart att det är tufft till och från av diverse anledningar, men jag upplever att det gått betydligt bättre än förväntat! Jag har tid över till barnen, vilket är viktigt för mig och min sambo uppskattar den avlastning hon får när jag är hemma “i tid”. Mycket av detta är helt klart tack vare byråns sunda inställning till work-life balance samt rådande kultur, men även pga kollegorna såklart. Man bryr sig om varandra och varandras välmående, vi får t.ex. fria friskvårdstimmar varje vecka, och det läggs ingen prestige i hur många timmar du tryckt förra veckan.

Har du något roligt revisionsminne?

Det finns en hel del, men ett som ligger nära om hjärtat är en gång då jag var ute med en kollega på ett löp strax innan jul. Klienten hade en otrolig härlig julstämning med allt du kan tänka dig och det smittade av sig på de anställda varpå de gick runt och sjöng/nynnade på jullåtar. Dörren till vårt konferensrum var på glänt och den glada ovetandes kvinnan utanför sjöng glatt på. Till slut kunde jag inte hålla mig längre utan jag stämde med i hennes skönsång och öppna dörren. Hon blev lite smått generad och sluta abrupt sjunga men tog vid igen då jag fortsatte och avslutade låten tillsammans. Min kollega blev högröd i ansiktet och bröt ut i nervöst skratt. Hon släppte det dock snabbt när hon insåg att klienten uppskattade det något oväntade beteendet av revisorn.

5 snabba

Främsta egenskap som revisor?

Lyhörd gentemot klient

Microsoft eller Google

Google

Små eller stora kunder

Båda

Antal orena revisionsberättelser

3 stycken

Favoritkök?

Italienskt

Vi är superglada att Niklas valde att hoppa på WeAudit och önskar dig lycka till hos oss och med revisorsexamen i höst.

Stort lycka till!