Välkommen Jonatan till WeAudits Göteborgskontor

Välkommen Jonatan!

Jonatan kom till oss tidigare i våras och har redan kommit med massa kreativa förslag och fiffiga idéer. Här får ni chans att lära känna honom bättre.

Du kommer ju från en annan byrå. Hur hittade du till WeAudit?

Jag bestämde mig för att bli revisor när jag insåg vilken enorm omställningen branschen står inför och vilka möjligheter digitaliseringen innebär. Väl inne i branschen försökte jag hålla mig uppdaterad om vilka som driver utvecklingen och vilka som ligger i framkant. WeAudit var ett av bolagen som stack ut, framförallt i sitt kunderbjudande och sin personalpolitik. Jag kontaktade Mikael (kontorsledare i Göreborg red.anm) för att lära mig mer om hur WeAudit arbetar och för att se om jag kunde ta med mig några lärdomar. Jag var egentligen väldigt nöjd hos min gamla arbetsgivare men när Mikael nämnde att de sökte någon med min kompetens var jag bara tvungen att söka.     

Hur ser revision på WeAudit ut om 5 år

Jag skrev en målbild och insåg sedan att vi redan är där. Mitt mål är att i ännu högre grad ha en en effektiv, i hög grad automatiserad revisionsprocess som ger kunderna full trygghet i att om något väsentligt inte stämmer så hittar vi det. Den tid som frigörs genom automation kan istället användas till det vi gör bäst, att vara ett bollplank och ett stöd i ekonomiska frågor. 

Har du någon särskild färdighet som revisor?

Jag går igång på krångliga frågor med mycket juridik. Ge mig svåra skattefrågor och komplexa bolagsrättsliga frågor, gärna i stökiga bolag. Då är jag nöjd. 

Har du något roligt revisionsminne?

Jo det har jag men eftersom jag är en person som tycker att skattefrågor är roligt så litar jag inte riktigt på mitt omdöme där…  ; )

Microsoft excel eller Google Sheets

Nu vet jag ju att WeAudit älskar Google Sheets men jag är ett stort fan av excel. Det finns något härligt i att man kan spendera en hel livstid med att lära sig excel och förmodligen ändå inte upptäcka allt som finns att se. Lite som en riktigt bra fantasybokserie… 

Antal säsonger

Jag gör nu min tredje vårsäsong.

Antal orena revisionsberättelser

0 som tur är.

Vi är superglada att Jonatan valde att hoppa på WeAudit och att han delar vår passion för okrånglig revision och goda råd till våra kunder.

Stort lycka till!