Ett lyckosamt samspel mellan studenter och företagande! 

Tiden går fort när man har roligt och det har We verkligen haft tillsammans med Sofia Tennek, vår smarta, snabbtänkta och härliga MATIX-student.

Nu är det dags för Sofia att ta nästa kliv på karriärstegen och häromdagen serverade Sofia en fantastiskt god avslutningsfrukost. 

MATIX är en magisterutbildning inom management av tillväxtföretag och drivs i regi av Handelshögskolan i Göteborg. Utbildningen är gjord för att studenter ska få pröva sina teoretiska kunskaper i praktiken där fokus ligger inom strategiarbete, förändringsledning och innovation. Det händer något med oss när vi prövar vad vi lärt oss i skarpt läge.  

Vi frågade Sofia vad hon känner nu när hennes år är till ända. 

– Min tid på WeAudit har varit insiktsfull och givande på så många sätt. Utöver att jag fått fina relationer till de som utgör hela organisationen, har det varit en ynnest att få vara en del av den tillväxtresa WeAudit befinner sig på. 

Samtal med ledningsgrupp och delägare

– Jag är oerhört tacksam över att jag har fått ta del av WeAudits framtidsvisioner, målsättningar och kontinuerliga arbete. Jag har blivit inbjuden i samtal med ledningsgrupp och delägare och arbetat nära Daniel, WeAudits VD, under nio månader som jag värdesätter högt. Det har verkligen varit utvecklande eftersom jag idag upplever att jag förstår verksamheter på ett helt annat sätt än vad jag gjorde innan tiden på WeAudit, säger Sofia.

Maria Olofsson är HR-ansvarig på WeAudit och har långa och goda samarbeten med Matix, även från tidigare arbetsplatser. 

– WeAudit är ett ungt och hungrigt företag som vill revolutionera revisionen och vi behöver verkligen ligga i framkant för att attrahera de bästa medarbetarna. Att i en stark tillväxt kunna stå fast vid våra grundläggande värderingar och vår kultur är viktigt för oss, liksom att driva företaget på ett långsiktigt hållbart sätt. 

Dubbel kunskapsöverföring som utvecklar WeAudit

– Samspelet mellan företag och studenter är otroligt utvecklande på så många sätt. Egentligen handlar det om dubbel kunskapsöverföring. Studenterna kommer hit med “det senaste” och inspirerar oss som varit med ett tag att höja blicken och kliva upp ur invanda hjulspår. Vi får idéer och insikter som verkligen kan utveckla vårt företag på riktigt. 

– Studenten får å sin sida testa sina kunskaper i praktiken, men får också tillgång till ovärderliga kunskaper om praktiskt affärsliv. 

Från WeAudits sida vill vi nu tacka Sofia för den här tiden, för alla smarta tips och allt vi fått lära oss. Av hela vårt hjärta önskar vi dig ett jättestort lycka till!