Ekonomisk rådgivning för dig och ditt företag

Behöver ni ett naturligt bollplank i allt som rör bolagets ekonomi?
Som kund till We Audit får du ta del av all den kunskap som finns
hos våra revisorer, vilket kan vara allt från skatterådgivning till
värdering av företaget.

Berätta mer Boka Møte

Rådgivningstjänster

Företagsvärdering

Vill du veta vad ditt företag är värt
eller ska du kanske expandera och funderar på att förvärva ett annat bolag och behöver få det värderat? Med hjälp av riskanalyser, bokslut
och geografiska aspekter kan vi ge
dig ett välarbetat beslutsunderlag
inför nya affärer.

Omstrukturering av
verksamheten

Har ni funderingar på att strukturera om verksamheten. Kanske starta ett nytt bolag och bilda en koncern eller behöver ni kanske förbereda verksamheten för en framtida försäljning.
Vi hjälper er!

Aktieägaravtal

När två eller fler personer bildar
ett aktiebolag är det viktigt att
man upprättar ett avtal som reglerar vad som gäller i ägandet. Det kan skydda både ägarna och bolaget ifall ni blir osams. Då är det bra att ha skrivit om vad
som gäller vid exempelvis en exit eller
hur ni fattar gemensamma beslut.
Vi skräddarsyr delägaravtal efter era behov och förutsättningar.

Skatterådgivning

Vi hjälper er dra nytta av de skattemässiga lagar och regler som finns på bästa sätt. Det finns mängder av regler för både företag och företagaren att förhålla sig till. Följer man inte dessa kan det innebära extra kostnader och rättsliga påföljder. Men det finns också bra regler som gör att ägarna kan minska skatten rejält. WeAudit kan hjälpa er att sätta rutiner och skapa strukturer som optimerar just er situation utifrån dagsaktuella lagar och regler.

För entreprenöter finns det även fler viktiga saker att tänka på. Till exempel hur pensionen ser ut eller om rätt lön tas ut för att minimera skatten? Har ni koll på de senaste nyheterna kring 3:12 reglerna (den så kallade entreprenörsskatten)? We finns där för dig!

Redovisning

Har ni problem med redovisningen och behöver rådgivning över hur ni ska hantera specifika frågeställningar. Många företag funderar på vilket regelverk de ska använda för sin årsredovisning.

K- regelverket

Det finns fyra olika kategorier.

• K1: Förenklade redovisningsregler för de allra minsta bolagen som upprättar ett förenklat årsbokslut. Detta är vanligt för enskilda firmor.
• K2: Förenklat regelverk för de bolag som ska avsluta räkenskapsåret med en årsredovisning. Detta är vanligast för små bolag men passar ofta dåligt för techbolag (produktbolag).
• K3: Ett standardregelverk som mindre bolag får välja men inte behöver välja. Dock är det ett krav för större bolag att välja detta regelverk. Kraven för större bolag är ett medelantal anställda på minst 50 personer, en balansomslutning på minst 40 miljoner och en nettoomsättning på minst 80 miljoner. Ett större företag är ett företag som för vart och ett av de två senaste räkenskapsåren överskridit mer än ett av de angivna gränsvärdena. Det måste vara samma gränsvärde som överskrids två år i rad.
• K4: Endast för bolag som upprättar koncernredovisning och följer de internationella redovisningsreglerna i IFRS

Vi kan se över era räkenskaper och ge er råd över vilket regelverk som gynnar och passar er verksamhet bäst.

Låter det bra? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Ekonomisk rådgivning

Vi är en revisionsbyrå som erbjuder ekonomisk rådgivning för företag i Stockholm, Göteborg, Karlstad, Årjäng samt Eskilstuna.