Revision för enskild firma 

Enskild näringsidkare, enskild näringsverksamhet, eget bolag, enskild firma. Det finns många namn. Inte konstigt att det kan vara förvirrande att driva eget… 

WeAudit vill hjälpa dig hålla koll på reglerna så att du kan skapa värde för din verksamhet. Vare sig det gäller ett större bolag eller en enskild firma, så får du en framåtriktad revision.

Krav på revisor i enskild firma

Visste du att det kan finnas krav att ha en revisor även i enskild firma? För en enskild firma är det ett krav att ta hjälp av en auktoriserad revisor som kan ge en kvalitetsstämpel på att verksamheten bedrivs enligt gällande lagar och regler när den. *:

  • Har fler än 50 anställda i företaget
  • Omsätter mer än 80 miljoner kronor
  • har tillgångar över 40 miljoner kronor

* För att kravet ska gälla behöver din firma uppfylla minst 2 av de 3 talen ovan 2 år i rad. Krångligt? Ring oss så hjälper vi dig att kolla om du har krav på revisor.

Så länge en enskild firma inte uppfyller ovanstående kriterier är det inte nödvändigt med en revision för enskild firma.

Vad kostar revision för enskild firma?

Kostnaden för att anlita en revisor för en enskild firma beror på flera olika faktorer. Den aspekt som troligtvis gör störst inverkan på priset är huruvida bokföringsarbetet är i ordning inom verksamheten. Finns det en oreda i bokföringen med en del brister krävs det att revisorn går igenom och kontrollerar noggrannare och följer upp så att fel rättas. Det innebär längre arbetstid och därmed en högre kostnad.

På WeAudit är vi noga med att du som kund ska få priset för den tjänst som du väljer att köpa och vad som ingår. Vi arbetar därför med riktpriser på samtliga av våra tjänster. Vad ditt exakta pris för revision av enskild firma blir kan du enkelt få fram genom att begära en offert från oss, kontakta oss eller räkna ut ditt pris på egen hand.

Vi har automatiserade processer och bra teknik som hjälper oss i vårt arbete. Det innebär att vi också sparar massor av tid och det får oss att vara ett prisvärt alternativ för revision i enskild firma. 

Revision för enskild firma 

Vi är en revisionsbyrå som erbjuder revisor för enskild firma i Stockholm, Göteborg, Karlstad, Årjäng samt Eskilstuna.