Vi välkomnar Marieke

Vi välkomnar Marieke till vårt kontor i Hagfors

Vi är oerhört glada att presentera Marieke som revisor/ redovisningskonsult till vårt kontor i Hagfors. Hon har många års erfarenhet i branschen och det är kul att stärka upp med en kvinnlig medarbetare. 

Säg mig, vad fick dig att söka till WeAudit?

Egentligen var det inte så att jag letade efter nytt arbete utan det var Tobias på WeAudit som frågade om inte jag skulle börja här. Min första tanke var, varför inte? Jag har varit på samma bolag i 12 år och 75 % av mina tidigare kollegor arbetar här så det blir kul att arbeta med dem igen och kul för mig att pröva något nytt.

Vad har du sysslat med tidigare?

Jag är auktoriserad revisor i grunden och har arbetat på Wint i 12 år. Jag kommer ursprungligen från Nederländerna så min första roll på Wint var att agera länk mellan de utländska bolagen och mina svenska kollegor. Sedan dess har jag haft ett tio-tal olika roller på Wint. Allt i från redovisning, administration, utredningsansvarig för nya kunder. Ja allt möjligt faktiskt, både högt och lågt. Jag skulle inte kalla mig specialist på ett specifikt område utan mina kunskaper och erfarenhet är väldigt breda. Detta skapar en flexibilitet i mitt yrke vilket uppskattas.

Vad är det bästa med WeAudit?

Det bästa med WeAudit är att de vill förnya branschen. Jag tycker om att de vill arbeta mindre analogt och mer digitalt. Ni pushar branschen i rätt riktning. Men med utveckling kommer en del utmaningar och det tycker jag bara är positivt! För utan utmaningar så vill man  inte stanna länge på ett bolag. Det är viktigt att som personal få utvecklas. Sedan tycker jag om WeAudits tankesätt att inte alltid göra som man gjort. De är framåtsträvande, det är bra egenskaper i ett bolag!

Har du någon hemlig talang?

Yrkesmässigt så är jag en höjdare på att reda ut fel i bokföringen. Jag är en riktigt detektiv när det kommer till siffror. Tidigare kollegor bad mig ofta om en sista granskning när de inte hittade något fel i bokföring, (för det finns alltid fel att hitta, om man letar korrekt). Det är som att det händer något i mitt huvud när jag tittar på siffror, jag ser samband som registrerar felen och det är en härlig känsla.

Privat talang som inte jättemånga vet om är, att jag är utbildad massös. Jag har inga kunder eller så utan masserar vänner och familj.

Vad gör du helst när du inte är på kontoret?

Jag tycker om att träna! Då främst simning och Mojo Yoga. Min kropp känns inte lika ung längre så det är viktigt  för mig att hålla igång och stärka mig med träning. Både för kroppen och själen. Favorit-yogan är en riktigt tuff yoga där jag får både fokusera och svettas. Innan jobb-bytet fick jag möjlighet att åka iväg på en yoga-retreat i Bali. Det var en otrolig upplevelse och bland det bästa jag gjort!

Vad innebär balans i livet för dig?

Att jag mår bra både i mitt privatliv och på arbetet. När allt är synkat då har jag balans i livet.

Vad väljer du? Att läsa en bok eller se på en serie?

Någonting där emellan. Jag tycker om ljudböcker och lyssnar i bilen på väg till jobbet.

Vad är det bästa med Sverige?

Då säger jag helt klart naturen! Den friska luften, inte den kalla utan att den är fri från föroreningar, så är det inte i Nederländerna.